Työmatkakuntoilua: Lontoon South Bank

Työmatkoja tulee nykyisin eteen aika harvakseen. Nyt sellainen osui pienen tauon jälkeen kohdalle, kohteena yksi mielikaupungeistani: Lontoo.

Konferenssi, johon osallistun pidetään hotellissa aivan Westminster Bridgen vieressä, ja majoitus on samassa paikassa. Westminster Bridgen toisessa päässä on Big Ben, eli aika keskeisellä paikalla ollaan! Ihan vieressä on London Eye, Dungeon ja muita turistipyydyksiä.

Englannissa kello on kaksi tuntia kotimaata perässä, joten täällä jos missä on helppoa lähteä aamulenkille. Siispä suunnistin hotellin ovesta ulos klo 5:50 aamulenkille South Bankille.

 

Jos juoksulenkissä on ikinä ”fiilistä”, niin nyt sitä löytyi. Lähtö London Eyen vierestä, jolkottelua joen rannassa olevaa kävelyreittiä (”Jubilee Walkway”) pitkin Tower Bridgelle asti, siellä portaita pitkin sillalle (oli ihan pakko kiivetä), ja samaa reittiä takaisin. Olisi voinut kokeilla vaihtaa joen puolta paluumatkalla, mutta eipä tullut mieleen tällä kertaa, siellä sitäpaitsi autot menevät vieressä, joten ehkäpä ei kannatakaan. Matkaa kertyi 8 km.

 

Juoksun ohessa näköpiirissä vilisi kaikenlaisia random-nähtävyyksiä: Parlamenttitalo, Big Ben, London Eye, St. Paul’s. Ja reitti menee Lontoon siltojen ”who-is-who:n” läpi myös. Välillä kävelytie hyppää hiukan sivuun joenrannasta.

 

Yksin tuolla ei tarvitse juosta: South Bank näkyy olevan todella suosittu aamulenkkipaikka, liikkeellä ovat sekä turistit että paikalliset, ja ”jäniksiä” juoksuun on tarjolla koko ajan. Eikä tarvitse luulla liikoja omasta vauhdistaan, oikeita tosijuoksijoitakin näkyi paljon, menevät sellaista kolmen tonnin cooper-vauhtia, ilmeisesti koko lenkin. Paikalliset luulen tunnistavani repuista: Työmatkalenkkeilyä vaihtopaidan ja alusvaatteiden kanssa?

 

Hyväntuulisen elokuvan ”Love Actually” yksi kohtaus kuvattiin South Bankin puistonpenkeillä. Liam Neeson kävi keskustelua pikkupojan kanssa rakastumisen kamaluudesta juuri täällä.

IMG_4432

Työmatkat väkisinkin rikkovat tuttuja liikuntakuviota, ja sehän on vain hyvästä. Itse jään liian helposti jää junnaamaan viikosta toiseen samoja treenejä, vaan näillä reissuilla rutiini menee poikki.

Jos ehtii työagendalta kuntoilla (joskus tekee tiukkaa), se on käytännössä aina erilaista kuin normipäivinä. Ja se on hieno juttu! Ja jos kuntoilu jää ajanpuutteen takia, sekin on itse asiassa useimmiten vain hyvä asia, ainakin kaikille niille meistä, joilla on taipumusta ”treeninarkomaniaan”: Tulee helposti tehtyä liikaa, liian kovaa ja liian usein. Pitää osata pitää todella ”löysiäkin” viikkoja.

585FF04B-E34F-409A-9EFA-D55384148BCB

Tällä kertaa hotellissa on myös sali (ei ihan pahimmasta päästä hotellisaleja) ja ”Spa”, eli 15-metrinen uima-allas. Ehkä kokeilen toisena aamuna. [Edit: No en kokeillut, päädyin uudestaan hölkkäämään joenrantaa, kun se on niin rentouttavaa ja aamu oli jälleen kaunis]

Eikä tässä vielä kaikki. Nyt oli illalla aikaa käydä kaupungilla shoppailemassa, eli tuli hiukan käveltyäkin. Apple Watch kertoo tätä kirjoittaessa illalla hotellissa, että päivään mahtui 22000+ askelta, yli 20 km on siis tullut mentyä jalan tänään…kuntoilua sekin. Tuo siis toki sisältää aamun juoksulenkin, mutta toistakymmentä kilometria tuli mittariin juoksun päälle. Pasta Carbonara -ateria bruschettalla ja punaviinillä tuntui ihan ansaitulta.

fullsizeoutput_2978

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s