Syke: Huippusali Lappeenrannassa

Kesämökkipaikkamme on n. 13 kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta, Saimaan rannalla. Takavuosina ei tullut mieleen etsiä Lappeenrannasta salia kesä- ja viikonlopputreenejä varten, mutta treeniruokahalun kasvaessa tähän on nyt tullut muutos. Toki oma ”mökkigym” kahvakuulineen ym. on edelleen vaihtoehto. Lappeenrannasta ei löydy ”kotisalia” eli Elixiaa, joten piti mennä käymään ”vieraissa”.

Mainokset

Kesämökkipaikkamme on n. 13 kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta, Saimaan rannalla. Takavuosina ei tullut mieleen etsiä Lappeenrannasta salia kesä- ja viikonlopputreenejä varten, mutta treeniruokahalun kasvaessa tähän on nyt tullut muutos. Toki oma ”mökkigym” kahvakuulineen ym. on edelleen vaihtoehto ja käytössä. Lappeenrannasta ei löydy ”kotisalia” eli Elixiaa, joten piti mennä käymään ”vieraissa”.

SYKE Training Center löytyy Lappeenrannan lentokentän ja Prisman välittömästä naapurista. Aikaisemmin Syke toimi VPK:n talossa aivan keskustan vieressä, mutta tuo talo on nyt pistetty sileäksi jonkin uudemman tullessa tilalle, ja Syke on muuttanut uusiin upeisiin tiloihin.

Paikka on minulle aivan totaalinen ”WOW”. Salikokemukseni viime vuosilta ovat lähinnä Elixioista (lukuisia, eri kaupungeissakin), mutta on sentään jotain muutakin tullut nähtyä, myös maailmalla. Mutta Syke kyllä meni listaykköseksi kerralla.

Mistä on hyvät treenisalit tehty? No ensinnäkin sieltä pitää löytyä isot tilat ja rekvisiitta ”funktionaaliseen harjoitteluun” (en tykkää tuosta termistä btw, mutta siis vapaita painoja, kuulia, räkkiä, kelkkaa jne.), perinteiset punttisalin jutut (penkit, levytangot, käsipainot, taljat). Ja laitteita ja koneita noiden lisäksi, joskaan ne eivät minulle ole olleet kovin tärkeä juttu viime vuosina. Juoksumattoa, spinning-pyöriä ja cross-trainereita.

Ja tuolta Sykestä löytyy tämä kaikki hienona kattauksena! Paikka on kolmikerroksinen – oliskohan n. 1000 neliötä per kerros, eli mistään pikkusalista ei ole kyse. Alakerta maan alla on omistettu tuolle ”funktionaaliselle” puolelle ja siellä on ns. kaikki mitä tämän genren treeniin tarvitaan. Kahvakuulat mallia ”Russian Original”, mistä erityiskiitosmaininta. Keskellä on perinteinen punttisali: paljon vapaita painoja ja laitteita. Yläkerrasta löytyy rivistö juoksumattoja, pyöriä, cross-trainereita ja iso ryhmäliikuntatila.

En ole ollut koneilla/laitteilla treenaamisesta kovin innostunut viime aikoina, mutta Syke on hankkinut koko sarjan ”Hoist”-merkkisiä laitteita. Tuntuvat hyviltä ja kokeilut ovat houkutelleet jatkamaan. Pitääpä varoa ettei vapailla painoilla treenaaminen vähene liikaa.

Salien omistajat ja pyörittäjät eivät usein ymmärrä, että hyvinkin pienet asiat voivat olla salitreenaajille tärkeitä. Esimerkkinä vaikka ”foam rollerit”: Joiltain saleilta niitä ei löydy ollenkaan, joillain on yksi tai kaksi lähimmästä marketista haettua lössörullaa. Tai sitten on toimittu kuten Syke on tehnyt: Rogue Fitnessin jämäköitä foam rollereita sellaiset 20 kpl, ilmeisesti käytössä myös ryhmätunneilla. Hienoa! Tai vaikka kahvakuulat – monilla saleilla ei ole selvästikään vaivauduttu puhumaan yhdenkään kuulatreenaajan kanssa, vaan on keskitytty seurustelemaan vain myyntimiehen kanssa. Tuloksena kuulia joiden malli/muoto/kahva on sopimaton esim. pitkiin tempaussarjoihin.

Sykekin kyllä voisi vielä hiukan hioa juttuja kohti täydellisyyttä. Esimerkiksi: Pukuhuoneesta puuttuu koukkua ja hyllyä ja mattoa – taaskin pikkuasiota, joiden puutteen huomaa heti kun pari kertaa käyttää suihkua ja pukkaria. Keskimmäisessä kerroksessa voisi olla muutamia treenimattoja, kas kun jotkut haluavat tehdä esim. ”liikeparitreeniä” tai kuntopiiriä, jossa mukana vaikka vatsalihasliikkeitä, punnerruksia tms. Suosittelisin haastattelemaan käyttäjiä kysymyksellä ”mainitse kolme asiaa, jotka voisivat olla vielä paremmin”. Tai vastaavaa. Rahankäyttöä nämä pikkuviilaukset tuskin vaatisivat.

A IMG_0005

Mökkiläiselle/viikonloppulappeenrantalaiselle löytyi sopivanlainen sopimuskin, joka tulee kertamaksuja selvästi edullisemmaksi. Tässä mielestäni olisi salinomistajille tuotekehityksen paikka: Kovin monessa paikassa vaihtoehdot ovat 1) Törkeä kertamaksu tai 2) Sitoutuminen pitkäaikaiseen sopimukseen. Välimuodolle olisi varmasti käyttäjiä. Yksinkertaisin voisi olla ”treenaa touko…syyskuussa lauantaisin ja neljä valinnaista viikkoa (normi loma siis) joka päivä”. Hintalapuksi satanen?

A IMG_0008 2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s