Eipäs lintsata niissä intervalleissa!

Yritän kerran-pari viikossa koiralenkillä juosta intervalleja, pelkän kävelyn sijasta. Teen siis DogHIITiä kuten aiemmin kirjoitin :-).

Olen tähän asti tehnyt sitä fiilispohjalta, eli en ole juossut ajastinta vastaan. Siis tyylillä, ”nyt tämä mäki täysillä ylös” tai ”kovaa tuolla näkyvän puun luokse”. Nyt sattui lenkille kesämökin lähellä lammen ympäri tehty noin kilometrin pururata, ja ajattelin tehdä treenin vähän systemaattisemmin. Kun kuntotestistäkin tuli mukava VO2max, niin jospa sitä saisi vähän vielä petrattua… :-/.

Minulla on ranteessa Apple Watch, mutta sattuneesta syystä päätin kuitenkin käyttää iPhonessa toimivaa Kutya Timeria, johon kirjoitin pikaisesti yksinkertaisen rutiinin: Minuutti juoksua, minuutti hölköttelyä, kymmenen kierrosta. Pistinpä vielä puheenkin appissa päälle, saadakseni äänikomentoja pelkkien piippausten sijasta.

fullsizeoutput_2a80

Havaintoja ja opetuksia: Ajastin on julman rehellinen treenikaveri. Huomasin jo toisella tai kolmannella vedolla, että minulla on taipumus lopettaa vedot fiilispohjalta jossain 40 sekunnin jälkeen. Varmaan jokin hapotusraja tai ties mitä tulee siinä vastaan? Mutta ajastinpa kertoo että ”paina paina” ts. lahjomattomasti vaatii kiskomaan asetetun täyden minuutin.

Sama taukojen kohdalla: Kun on menossa intervalli nro 7…10, nuo minuutin hölkät/kävelyt tuntuvat yllättävän lyhyiltä lepojaksoilta. Ja tietenkin tuo intervallien määrä: Fiilispohjalta olisin varmaan jättänyt vedot johonkin seitsemään…kahdeksaan, kun homma rupesin oikeasti tuntumaan kovalta.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s